Barkácsoland

Csapongó, reneszánsz blog a nyakunkra tekeredő édes hazánkról - avagy a hülyeség nem rendszerspecifikus.

Friss topikok

  • nedudgi: Pécsi, naná - ha ez nem is olyan eccerű. A jó öreg Király viszont nem hiányzott Kossuth helyére se... (2008.09.22. 07:30) A kő a hibás!
  • tomcat: A kérdés innentől egyszerű. Leveszed ezt a mocskolódást és bocsánatot kérsz, vagy megy ellened is ... (2008.04.16. 02:27) Pártlap, Kandúr, pirosbetűs

Linkblog

HTML

Véreim, elvtársaim: tábori papok!

2011.08.14. 22:11 | nedudgi | Szólj hozzá!

(Hulló jegyzetlapok)

238 halálra kínzott ember az Andrássy út 60-ban, vagy hárommillió jogfosztott egy 93 ezer négyzetkilométernyi kísérleti asztalon? Jog- vagy jogászállam? Soktízmillió halálra éheztetett és rettenetbe égetett ember, újabb tízmilliók pusztulása háború címkével: ki szétszakad, ki halálba fossa magát, ki arccal a szarba fordulva fullad meg, óh, milyen hősies –  vagy mégis inkább az a 238 plusz a tökelevert konok kulákok: most segíts értelem, melyik a magasabb rendű berendezkedés.

Nemigen illik manapság emlékezni arra, hogy a kommunista hatalomátvételnek hívott második ’48-at nem csak a kékcédulák alapozták meg. Nincs a világnak az a kékcédulája, amit be lehetne etetni a néppel, ha az nem hisz abban, hogy ennek révén jobb lesz. Márpedig hitt. Felszabadulásként élte meg az oroszok bejövetelét, még ha végignézte is, mit tett a ruszki mondjuk a 2. bolgár hadsereggel: áldozatul dobta a hegyen árván halált köpő német géppuskafészeknek, igen. Még ha végignézte is, ahogy lányai ölét hadizsákmányul ejti a nyomorult bakagörcs, ami egy, igen, ugyanegy a világ minden koszos hadjáratába beléretkesedett nyomorult fiatal életek talán utolsó fellángolásaként; hát vedd észre, értelem, hogy amikor hazafiasságot üvöltesz a kétszázpontos címbetűidben, akkor az épp maturált fiadat fosztod meg a finom női érzékektől, hol pótolná ő a bármikor elpusztuló ifjú életét, ha nem a meghódított területeken.

Háborúba dobtad, honfibú, a fiaidat: hát lásd, a leányaid estek áldozatul. Óh persze, a fiak is. Harminc, ötven, hetven évvel az utolsó csata után ezen busongani perverz élvezet; mi más táplálhatná, mint az el nem végzett gyászmunka. Nem gyászolni, vádolni; vendetta, vendetta, vendetta: milyen könnyű így az élet, hogy szembenézni nem, másokat vádolni ellenben lehet.

Térdre, imához!

Kár, hogy nem kenyerünk az enpofánkba hazudás. 

(2008. dec. 18.)

A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsoland.blog.hu/api/trackback/id/tr533153625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása