Barkácsoland

Csapongó, reneszánsz blog a nyakunkra tekeredő édes hazánkról - avagy a hülyeség nem rendszerspecifikus.

Friss topikok

  • nedudgi: Pécsi, naná - ha ez nem is olyan eccerű. A jó öreg Király viszont nem hiányzott Kossuth helyére se... (2008.09.22. 07:30) A kő a hibás!
  • tomcat: A kérdés innentől egyszerű. Leveszed ezt a mocskolódást és bocsánatot kérsz, vagy megy ellened is ... (2008.04.16. 02:27) Pártlap, Kandúr, pirosbetűs

Linkblog

HTML

A cigányok közé?!

2010.08.27. 12:39 | nedudgi | Szólj hozzá!

A városka oktatásügyért felelős tisztviselője előtt csöng a telefon. Hadaró, érthetetlen beszéd, erős akcentussal nyomul a kisebbségi önkormányzati képviselő.

Nagysokára végre megérti a tisztviselő, mit is akar a nagyember annyira. Vegyék föl az iskolába a gyerekét. Mégpedig a "jó" iskolába, természetesen, mert miféle dolog ez, micsoda hátrányos megkülönböztetés, hogy nem veszik föl a jó iskolába éppen az ő gyerekét, há' biztos azér', mer' cigány. És hadar és hadar, és percek alatt kiderül, hogy persze be sem iratta a gyereket. Mér', csodálkozik el őszintén emberünk, még neki is be kell iratnia?

Akkor márpedig marad a másik iskola, mondja a tisztviselő, és már tenné le a telefont. A kisebbségi önkormányzati képviselő viszont fölháborodik: Csak nem képzeli, hogy oda, a cigányok közé?!
 

Címkék: kisebbség szegregáció integráció

A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsoland.blog.hu/api/trackback/id/tr252251796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása