Barkácsoland

Csapongó, reneszánsz blog a nyakunkra tekeredő édes hazánkról - avagy a hülyeség nem rendszerspecifikus.

Friss topikok

  • nedudgi: Pécsi, naná - ha ez nem is olyan eccerű. A jó öreg Király viszont nem hiányzott Kossuth helyére se... (2008.09.22. 07:30) A kő a hibás!
  • tomcat: A kérdés innentől egyszerű. Leveszed ezt a mocskolódást és bocsánatot kérsz, vagy megy ellened is ... (2008.04.16. 02:27) Pártlap, Kandúr, pirosbetűs

Linkblog

HTML

Dugonics, az adócsaló

2010.07.25. 21:28 | nedudgi | Szólj hozzá!

Voltaképpen Dugonics Titusznak egyszerű dolga volt. Fölébredvén látta, hogy ma bizony eksön lesz: gyüszméköl az terek erősen. Gondolja vala akkor Tituszunk: nosza. Úgy is tőn tehát.

A továbbiak a magyarság nagyobbik része előtt ismertek: Dugonics Titusz a vonatkozó munkavédelmi rendeletek teljes mellőzésével kettős, a munkaképesség tartós csökkenését okozó súlyos elhalálozást, mint okozatot előidéző, előre megfontolt, súlyosbító körülményként irodalmilag megénekelt tereklerántás halmazati vétségét követte el, pláne anélkül, hogy erről a hebegő bikkfanyelvű, édesajkú bambát, a rendőrségi szóvivőt csókos ajakkal súgva értesítette volna.

De legkivált az Adóhivatalt. Míg esendő gyermekként beléveszve a szép legendába nagymagyar ábrándok kergetését latolgattuk annakidején, addig ma, érett fejjel, be kell vallanunk, hogy Dugonics úr (és itt önként tolakodik elő a lényegi kérdés: nem elvtárs volt-e ezek szerint ez az ember vajon?!) a maga hebrencs, törvénykerülő tettével súlyos sebet ütött a társadalmi szolidaritáson magán. Ma már látjuk, hogy adóelkerülő magatartása azon ősokok egyike, amelyek együtt oda konkludáltak, hogy mára nincs magyar, aki adót fizetni akarna.

Pont mostanra, amikor a forradalmi kormány élethalál-harcát vívja a nemzetközi burzsoázia erőivel. Dugonics tehát áruló. Valamiképpen lakolnia kellene, ez nem vitás. De ha ő nem, akkor marad vagy hárommillió hazánkfia, aki koldusbotra jutott, és erre a nevetséges érvre hivatkozva nem fizet egy vas adót. Hát ha a gaz Dugonicsot már nem, akkor legalább őket sújtsa jogos népharag.

Amely népharag méltóképpen csak vezére által fejeztethetik ki. A vezér pedig velük fizetteti meg az adót, amit a csókosokkal nem lehet: jövőre kábé 230 ezer forint havi jövedelem alatt nemigen lehet majd jól járni adófizetésileg.

Méltányos, szolidáris és történelmileg is igazolható ez az elv. Vesszen Dugonics, vagy ha ő már nem is, vesszenek a hárommillió lelki dugonicsok.

Címkék: apeh szolidaritás adóváltozások

A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsoland.blog.hu/api/trackback/id/tr802175579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása