Barkácsoland

Csapongó, reneszánsz blog a nyakunkra tekeredő édes hazánkról - avagy a hülyeség nem rendszerspecifikus.

Friss topikok

  • nedudgi: Pécsi, naná - ha ez nem is olyan eccerű. A jó öreg Király viszont nem hiányzott Kossuth helyére se... (2008.09.22. 07:30) A kő a hibás!
  • tomcat: A kérdés innentől egyszerű. Leveszed ezt a mocskolódást és bocsánatot kérsz, vagy megy ellened is ... (2008.04.16. 02:27) Pártlap, Kandúr, pirosbetűs

Linkblog

HTML

100 % természetes eredetű alapanyag

2010.07.11. 22:24 | nedudgi | Szólj hozzá!

Azt állítja a multicég reklámja, hogy a portékája teljes egészében természetes eredetű összetevőkből készül.

És egy így föltétlenül igaz is. Más kérdés, hogy mit is jelent ez. Valószínűleg az égvilágon semmit. Merthogy a Földön előállított minden, de az utolsó morzsáig minden alapanyag visszavezethető végső soron valamely természetes anyagra. Kőolajra például; a környezetkárosítás sem, de a gusztustalanság sem zárja ki, hogy valami természetes legyen. A kőolaj például ősi erdők korhadásából keletkezett, a természetben; természetesen.

És ugyanígy a kálium, a bizmut, az arany is; igen, az az arany, aminek ciános technológiai mellékterméke oly emlékezetes pusztítást vitt végbe nem is olyan régen a Tiszán. A cián is visszavezethető természetes kiinduló-anyagokra. A cián az arany tisztításához kell, de a sárga nemesfém a maga természetességében keletkezett ott, ahol most bányászni lehet - ha nem így volna, akkor azt onnan lehetne tudni, hogy például az űrbe mászkálnak érte az élelmes kereskedők.

Más kérdés persze, hogy mi is lesz a természetes eredeti anyagokból. A multicég reklámja épp arra a félelemre játszik, ami ottvan a ma emberében, a félelemre az általa már követhetetlen vegyszeráradattól. A vegyszerektől, amik az ételével a szervezetébe kerülnek. Hát akkor legyen természetes.

Ma tehát az, hogy valami természetes, közkeletű hívószóvá lépett elő. A fogyasztóban, csakúgy, mint annakidején a jó öreg Pavlov kutyájában, beindul nyálképződés a feltételes reflexek nyomán, és nyitott pénztárcával rohan a kasszák felé. Pedig hát előtte gondolkodhatna egy kicsit, hogy vajon tényeg azt jelenti-e a közlés, amit ő kihallani szeretne a sorok közül.

Mert például a gyilkos galóca aztán végképp csakis és kizárólag természetes anyagokból áll és mégis: a fogyasztása eléggé rosszat tesz az ember állagának. 

Természetesen.
 

Címkék: marketing multi reklám magyar természetes egészséges szédelgő

A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsoland.blog.hu/api/trackback/id/tr172145226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása