Barkácsoland

Csapongó, reneszánsz blog a nyakunkra tekeredő édes hazánkról - avagy a hülyeség nem rendszerspecifikus.

Friss topikok

  • nedudgi: Pécsi, naná - ha ez nem is olyan eccerű. A jó öreg Király viszont nem hiányzott Kossuth helyére se... (2008.09.22. 07:30) A kő a hibás!
  • tomcat: A kérdés innentől egyszerű. Leveszed ezt a mocskolódást és bocsánatot kérsz, vagy megy ellened is ... (2008.04.16. 02:27) Pártlap, Kandúr, pirosbetűs

Linkblog

HTML

A kultúra fővárosából jelentjük alássan

2010.06.22. 20:30 | nedudgi | Szólj hozzá!

Európa mértani közepétől egy kicsit nyugatra, délután két óra.

A város hajdan elegáns szállókkal ékes, a monarchiabeli városok egységesen egyéni arcát eleddig őrzött főterét ugyan lelkesen szétbarmolták mára, és sétálóutcájában is megtelepedett a kültelki olcsódrogéria a maga silány portáljaival, épp a patinás Nemzeti Színházzal szemben, az ugyanazon századvégi építész kezenyomát a sokfordulós enyésztetés ellenére mindmáig őrző Tisztikaszinó mellett, de mégis, sétálóutca, épp a nemrég nagynehezen átadott felújításokkal, khm, ékes végén. Parkolóudvar egy foghíjtelken.

A sáros, pocsolyás, őrizetlen (még mit nem akar a parasztja?!) parkolóban barna deszkabodega, a kukából eredeztethető üvegablak homálya mögött egy alak foltja. Üveg félretol, a negyven éve kötött vörös pulóverben elomló formátlan női test fölött fénylő koszbarna arc ragyog: majd akkó' kell fizetni, amikó' ee'megy. Fölírtam, teszi hozzá, és hogy lássam a gyűrött teszkós kockás füzetbe rótt ákombákom sorokat, félrehúzza fölemelt kezét, amiben frissen, zsíros csillogással lóbázik egy jókora, a csöpögő szafttal mócsingfílinget árasztó csülökbőrdarab. A szem a másik kézre téved, amiben pörköltszaftszínre áztatott olcsó kenyérdarab darvadozik.

Európa Kulturális Fővárosa. Jer, idegen.
 

Címkék: pécs ekf kultfőváros

A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsoland.blog.hu/api/trackback/id/tr382101863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása