Barkácsoland

Csapongó, reneszánsz blog a nyakunkra tekeredő édes hazánkról - avagy a hülyeség nem rendszerspecifikus.

Friss topikok

  • nedudgi: Pécsi, naná - ha ez nem is olyan eccerű. A jó öreg Király viszont nem hiányzott Kossuth helyére se... (2008.09.22. 07:30) A kő a hibás!
  • tomcat: A kérdés innentől egyszerű. Leveszed ezt a mocskolódást és bocsánatot kérsz, vagy megy ellened is ... (2008.04.16. 02:27) Pártlap, Kandúr, pirosbetűs

Linkblog

HTML

Nefürgyé!

2008.09.22. 07:20 | nedudgi | Szólj hozzá!

És ne tartsd karban, amit karbantartanod rendeltetett. Hagyd lerohadni, majd jön a segély és a jókirály. Ez így (és csak így) király. Erre az elvre erővel vedd rá a beosztottadat.

Megmenti a város az uszodát – adja hírül a néplap. Örül a mi szívünk, még ha egy füst alatt azt is megtudjuk, hogy megy az uszoda igazgatója.

         Némi töprengésre ad okot persze, hogy az uszodát azért kell megmenteni, mert kicsi híján nem csődbe-, de tönkrement, és azért ment kicsi híján csődbe, mert a város nem utalta át azt a pénzt, amit már egy éve megszavazott. Kell a városi pénz, mert az uszodába szinte csak a sportolók férnek be, az ő működésük pedig közérdek – rendjén van tehát a közkasszából pénzelni az uszodát. Mármint rendjén volna.

         Lemond az uszoda vezetője – de ennek semmi hivatalos oka, a legtisztább magánelhatározás, és őszülő fejünket szépen meghajtjuk e mély igazságtartalmú közlés előtt.  Hogy is volna köze a lemondásnak az uszoda közeles csődjéhez. Év eleje óta számít majd’ hetvenmillió jó magyar forintokra, a pénz betáblázva, a szállítóknak az ígéret biztos – csak a pénz, az nincs sehol. Ellenben sunyi vádaskodások, allattomos pusmogások a vezetőről, az igen. Semmi köze ehhez a lemondásnak. Aki nem bírja a strapát, az ne igazgasson. Aki nem bírja, hogy össze-vissza adják-veszik a gazdálkodásra biztosra ígért pénzeket, aki nem bírja, hogy mindezért még őt állítják pellengérre, aki mindezekre rámegy és esténként egyre többször dörzsöli a szívtájékot, az nem való ide.

         De ez magánügy. A szívtájéki zsibbadással, a hirtelen verejtékezéssel együtt. Ha elmegy, hát elmegy. Magánügy.

         Magánúton megy gajra az ország szép lassacskán.

         Lehet azután termelni a nemzeti egészségmegőrzési programokat. Futószalagon. Nyilván jól fizet. Aki ilyeneket gyárt, az a néhány megmarad.

A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsoland.blog.hu/api/trackback/id/tr73675229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása