Barkácsoland

Csapongó, reneszánsz blog a nyakunkra tekeredő édes hazánkról - avagy a hülyeség nem rendszerspecifikus.

Friss topikok

  • nedudgi: Pécsi, naná - ha ez nem is olyan eccerű. A jó öreg Király viszont nem hiányzott Kossuth helyére se... (2008.09.22. 07:30) A kő a hibás!
  • tomcat: A kérdés innentől egyszerű. Leveszed ezt a mocskolódást és bocsánatot kérsz, vagy megy ellened is ... (2008.04.16. 02:27) Pártlap, Kandúr, pirosbetűs

Linkblog

HTML

Rommagyar

2007.07.11. 13:18 | nedudgi | Szólj hozzá!

Csonkamagyar, írja sajtónkról TGM az ÉS-ben (http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0727&article=
2007-0708-2215-06JXFW): „újságíró volt Csíkszeredában (a csonkamagyar sajtó szerint "Csíkszeredán", ad notam "Pécsben", "Debrecenütt", "Budában")”, tesz kis szúrós kitérőt, miközben fölidézi barátjának alakját.

          Mármost TGM-et olvasni mindig jó, ha van csöppnyi időnk, amit elorozhatunk az örökléttől holmi elvontabb élvezetekre. Öröm akkor is, amikor nyilvánvalóan nincs igaza és öröm akkor is, amikor találva vagyunk az igazától. De ezzel a csonkamagyarral vitatkozni kell.

         Nem mintha a szellem, ami sajtónkból ki-kikandikál, jobbára tényleg nem volna csonka. Csak már ideje volna a trianonkodás uncsi bazári rongyát, ezt a múltba-köldökbe révedő honfibút, mint kievett gyorspogácsa hitvány zacsiját otthagyni végre valamelyik koszos vasúti peronon. Más megnevezést ajánlanánk az ovális H-ba zárt populáció jelölésére, amikor meg kell különböztetni. Legyen Pannon Feudális Föderáció. Bács és Környéke Vakarékszövetkezet.

         De a legjobb variációt mégiscsak TGM adja, ugyanebben az írásában: rommagyar (ő ugyan vélhetően a "románnal átitatott magyar" értelmében, de a 'rom' szó plasztikus és dús magyar jelentését átütőbbnek érezzük ezúttal). Nézzetek szét, feleim, Mindjobban Állati Vasutainkon, kultfővárosunk rettenetes utcáin és házain és még rettenetesebb álmain, midőn wifi hotspotot álmodik a szerteszétszart térre a maga után fölszedni nem tudott csikkek fölé a helyijáratú géniusz, két év alatt villamost.

         Barátkozzunk a szóval, nem balkán ez. Rommagyar.

Címkék: máv és tgm ekf csonkamagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsoland.blog.hu/api/trackback/id/tr90115968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása